1. Anasayfa
  2. Kaş Bakımı

Microblading Kaç Seans Yapılır? Seans Süreci

Microblading seansı hakkında bilgiler verilmiştir. Microblading seans sayısı, birinci seans ve ikinci seans detayları paylaşılmıştır. Seans hakkındaki sorularınızı yorum kısmından belirtebilirsiniz.

Microblading Kaç Seans Yapılır? Seans Süreci
0

Microblading işleminde hedeflenen doğal kaş görünüme ulaşmak için iki seans yapılmaktadır. Seanslar birbirini tamamlar nitelikte olup ilk seansta yapılan işlemler, ikinci seansta düzenlenip tamamlamaktadır. İlk seans tamamlandıktan sonra ikinci seans ortalama olarak 4 – 6 hafta sonra yapılmaktadır. Yapılan iki seanslık işlemler sonucunda kaşta istenilen estetik görüntüye ulaşılmaktadır. İlk seansta yapılan işlemler gözlemlenir ve ikinci seansta son dokunuşlar yapılmaktadır. Örneğin, bir müşteri ilk seansta kaş uyumunu beğenmediyse ikinci seansta düzeltme işlemleri uygulanabilmektedir.

Microblading işleminin iki seansta tamamlanma nedeni ise ilk seansta kaşa uygulanan pigmentin vücut tarafından reaksiyon gösterebilme ihtimalidir. Birinci seansta kullanılan pigment, cilt dokusunda kusma yaratabilir. Bir ay sonra yapılan ikinci seanstaki rötuşlar ile birlikte pigment cilde uyum sağlar ve microblading uygulaması sonucunda istenilen kaş görüntüsüne ulaşılmaktadır.

Microblading Tek Seans Yeterli Mi?

Microblading tek seansta istenilen sonucu vermez dolayısıyla tek seans yeterli değildir. İlk seansta cilt pigmenti kabul etmeyip reaksiyon gösterdiğinden dolayı ikinci seansa ihtiyaç duyulmaktadır. Birinci seansta solan pigment ikinci seansta dolgunluğa ulaşarak ve olması gereken rengini alarak kaşta istenilen görünümü sağlamaktadır. İlk seans, gözlemlendikten sonra ikinci seansta kalıcı düzeltmeler yapılarak süreç tamamlanmaktadır.

Microblading Birinci Seanstan Sonra Ne Olur?

Uygulama sonrasında cilt tipine bağlı olarak kızarıklık, şişlik veya ağrı gibi semptomlar meydana gelebilmektedir. Bu semptomlar, gene olarak cilt tipine göre değişmektedir. İşlem sonrasında uygulama yapılan bölgeye elle veya suyla olan temas da aynı şekilde semptomların ortaya çıkmasına neden olabilmektedir. İşlemden sonra kaş renginde koyuluk ya da tam tersi açık bir görünüm olabilmektedir. Bu durum gayet normaldir. cilt pigmenti, yabancı bir madde olarak algıladığı için alışması gerekmektedir.. Ara kontroller ile birlikte kaşların istenilen görüntüyü alması güzellik uzmanları tarafından sağlanabilir ve microblading işleminin kalıcılığı arttırılabilmektedir.

Microblading İkinci Seans Neden Yapılır?

Microblading işleminde ikinci seansın yapılma amacı birinci seanstan sonraki görüntüyü düzelmek ve iyileştirmektir. Birinci seanstan sonra kaş yapısında pigmentin cilde alışma süresinde pigmentin koyulaşması ya da akması gibi durumlar meydana gelir. İkinci seansta ise bu istenmeyen durumlar düzeltilir. Pigment cilde uyum sağlar ve doğal kaş görünümü ile estetik görüntü elde edilir. Kısacası, microblading ikinci seans yapılma nedenleri:

  • Renk düzeltme yapılmaktadır. İlk seansa cilt tonu tepkisi gözlemlenmektedir.
  • Müşteri memnuniyetini sağlamak amacıyla kaşta biçimsel değişiklikler yapılabilmektedir. Kaşın, şekli ve uyumu ayarlanabilmektedir.
  • Pigmentasyon eşitliği ve dokunsal eşitliği sağlamak amacıyla işlemler yapılabilmektedir.

Microblading Sürekli Yaptırmak Gerekir Mi?

İki seanstan oluşan microblading işlemi seanslar doğru uygulandığı sürece bir yıl gibi bir süre kalıcılık sağlar.  Cilt tipine, yaşına, bakımına bağlı olarak ara ara rötuşlar yapılabilir. Dövme mantığındadır fakat yarı kalıcı bir uygulama sağladığı için genellikle bir yıl sonunda boya akar kaş eski halini alır ve memnuniyete bağlı olarak istenilirse işlem tekrar edilebilir.

Microblading Rötuş Yapılmazsa Ne Olur?

Microblading işleminin kalıcılığını ve doğal görünümünü sağlayan nokta rötuşlardır. Genellikle ilk seanstan 4 hafta sonra yapılan rötuşlar tam anlamıyla microblading işlemini sağlamak içindir. Bu rötuşlar yapılmazsa renk değişimi (solma), şekil bozukluğu, doğal görüntünün elde edilememesi gibi sonuçlara neden olabilir. Bu istenmeyen durumları önlemek amacıyla rötuşları aksatmamak gerekir.

Bir Önceki Yayın: Kıl Tekniği ile Micropigmentation Aynı Mı?

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir